CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Online tečaj "Uvod u e-učenje za nastavnike strukovnih škola"

2. verzija
View File
doc
32KB
prezentacija
View File
ppt
145KB

U ovom radu predstavit ćemo online tečaj "Uvod u e-učenje za nastavnike strukovnih škola", koji je nastao u okviru europskog projekta eVET2EDU. Riječ je o dvogodišnjem projektu financiranog iz programa Leonardo da Vinci u kojem sudjeluje 8 europskih partnera.
Tečaj je namijenjen nastavnicima strukovnih škola i organizacija koji se žele upoznati s osnovama e-učenja. Sadržaj tečaja je prilagođen nastavnicima strukovnih predmetima koji žele svoju nastavu obogatiti elementima e-učenja pomoću kojih bi se nastava tih predmeta učinila tehnološki unaprijeđenom pomoću alata i metodike pogodne strukovnim područjima. Time nastava postaje usmjerena na učenika, interaktivnija i zanimljivijima današnjim generacijama učenika i polaznika u sustavu obrazovanja odraslih.
Jedna od osnovnih komponenti sadržaja tečaja je tablica za procjenu usvojenosti kompetencija, koja predstavlja svojevrstan alat za procjenu znanja u strukovnim predmetima. Nastavnicima bi takav alat omogućio lakše praćenje realizacije ishoda učenja kroz evidentiranje usvajanja svake pojedine kompetencije potrebne osobama koje se bave određenom strukom.

Autor(i):

Jasminka Maravić    
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Hrvatska

Jasminka Maravić završila je pedagogiju na Filozofskom fakultetu i sociologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Zaposlena je u CARNetovom Odjelu za podršku obrazovanju na poslovima vezanima uz upotrebu tehnologije u obrazovanju. Sudjelovala je u nizu projekata, a neki od najznačajnijih su E-learning akademija, Portal za škole, Referalni centri za e-obrazovanje.

Njeno iskustvo u e-learningu sastoji se od pohađanja E-learning akademije, smjer E-learning Tutoring, tromjesečnih CEENetovih tečajeva „Online Tutoring“ i „New technologies of e-learning“, pohađanja radionica „Instructional Design“, „Evaluation of e-learning courses“ and „Facilitation of Online Learning“ te sudjelovanja na domaćim i međunarodnim konferencijama.

Gordana Benat    
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Hrvatska

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC