CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Analiza karakteristika, diskusija i uspješnosti polaznika regionalnog Moodle MOOC-a

2. verzija
View File
pdf
594KB
prezentacija
View File
ppt
1.8MB

Rad opisuje masovni otvoreni online tečaj „Moodle MOOC“ održan 2014. godine na hrvatskom jeziku u svrhu stručnog usavršavanja nastavnog osoblja. Posebna pažnja posvećena je analizi polaznika, njihove uspješnosti i aktivnosti u diskusijama. Smatra se da je polaznik uspješno završio tečaj, ako je osvojio barem jednu od moguće tri značke koje su ponuđene u tečaju, takvih polaznika je ukupno 98. Iako je prolaznost od 22,27% u odnosu na ukupni broj sudionika u tečaju visoka u odnosu na prosječne MOOC-ove, u nastavku su korišteni alternativni načini mjerenja uspješnosti polaznika. S obzirom na visoku korelaciju izbora polaznika u početnoj anketi i postotka njihove uspješnosti, smatramo da je to relevantan podatak pa je prema tome prolaznost u ovom tečaju 90,74%. Značajna aktivnost polaznika u diskusijama i njihovo visoko zadovoljstvo forumima ukazuju da treba nastaviti u tom smjeru.

Autor(i):

Josipa Matotek    
Građevinski fakultet, Osijek
Hrvatska

Mr. sc. Josipa Matotek je zaposlena kao viši predavač na Građevinskom fakultetu u Osijeku, gdje izvodi nastavu iz matematičke grupe kolegija. Magistrirala je matematiku na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu te se kao profesor matematike i informatike u svom stručnom i znanstvenom djelovanju bavi mogućnostima uvođenjem IT-a u edukacijski proces. Istražuje metode osuvremenjivanja poučavanja matematike kao i njene popularizacije. Izlagala je radove na više međunarodnih konferencijskih skupova te je autor ili koautor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka. Član je nekoliko stručnih udruga te je posljednje četiri godine bila dio uredničkog odbora elektroničkog časopisa e-GFOS.
Također je i višegodišnji CARNet-ov suradnik. Od 2004. godine kada je bila predavač CARNet-ovog edukacijskog centra Edupoint koji je imao svrhu sustavnog podizanja razine informatičke pismenosti u hrvatskoj akademskoj zajednici, sve do danas kao mentor na mnogim online tečajevima i recenzent masovnog otvorenog online tečaja za stručno usavršavanje nastavnog osoblja – Moodle MOOC.

Gordana Jugo    
CARNet
Hrvatska

Gordana Jugo je voditeljica Službe za obrazovne tehnologije u CARNetu gdje se bavi stručnim usavršavanjem poučavatelja na svim obrazovnim razinama i podrškom poučavateljima u primjeni informacijskih tehnologija u obrazovanju. Ima diplomu Master of Educational Technology s kanadskog sveučilišta University of British Columbia. Sudjelovala je u nekoliko europskih obrazovnih projekata, a trenutno je voditeljica Comenius multilateralnog projekta AMORES čiji je moto «otkrivanje ljubavi (učenika) prema književnosti kroz digitalnu suradnju i kreativnost». U siječnju 2014. uspješno je provela masovni otvoreni online tečaj za stručno usavršavanje nastavnog osoblja – Moodle MOOC koji je pohađalo više od 400 polaznika. Aktivna je korisnica društvenih mreža i alata Weba 2.0 i zagovornica njihove primjene u nastavi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC