CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Internet u Geodetskoj školi – ove godine punoljetan

2. verzija
View File
pdf
292KB

Prezentaciju pogledajte na adresi: http://prezi.com/5kz1g6mbhpe5/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share


Sažetak rada
„Internet u Geodetskoj školi – ove godine punoljetan“

U radu prikazujemo kako se i za što sve koristi mreža u Geodetskoj tehničkoj školi. Od „običnog“ weba, preko IP telefonije do e-dnevnika. Koji su problemi bili pri uspostavi lokalne mreže, koji su problemi najuočljiviji danas, a koji nas eventualno očekuju u budućnosti?
Naglasak je na retoričkom i praktičnom pitanju kako osigurati dostupnost resursa 24 sata dnevno – sedam dana u tjednu u srednjoškolskoj ustanovi koja dnevno koristi više od stotinu računala i ima više od 150 uređaja s IP adresom. Kako i koliko tu može pomoći tehnologija, a koliko (osposobljeni) ljudi.

Autor(i):

Zlatan Soldo    
Geodetska tehnička škola
Hrvatska

Zlatan Soldo dipl. ing. geodezije
profesor savjetnik
Geodetska tehnička škola
Zagreb
Av. Većeslava Holjevca 15

e-mail: zsoldo@geoskola.hr

Zagreb, 10. lipnja 2014. godine

Nakon osam godina rada u geodetskom gospodarstvu, Zlatan Soldo dipl. ing. geodezije (profesor-savjetnik) od 1991. godine predaje strukovne predmete u Geodetskoj tehničkoj školi. Od 1994. godine do danas je voditelj informatičke učionice. Od 1996. bio je CARnet koodinator u Geodetskoj školi.
U svojoj školi vodio je i vodi više međunarodnih projekata vezanih za ekologiju i primjenu IKT u školstvu. Završio je ELA-u smjer Course Design. Više puta držao predavanja na CUCu.
Autor je, koautor i urednik više naslova iz područja geodezije, informatike i tehničke kulture. Kao urednik dva puta je dobio nagradu Josip Juraj Strossmayer za područje tehničke znanosti.
Za svoj pedagoški rad nagrađen je Godišnjom nagradom "Ivan Filipović" za promicanje pedagoške teorije i prakse. Nositelj je Ministrovog priznanja za uspješan, kvalitetan i kreativan rad. Odlikovan je Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobit njezinih građana.
Oženjen je. Otac troje djece.

Ivan Miličević    
Supra net d.o.o.
Hrvatska

Ivan Milčević, rođen u Osijeku 29.6.1983. Nakon završene srednje Geodetske tehničke škole zaposlio se u PRIOR inženjeringu kao stručnjak za GIS gdje je radio na implementaciji GIS programskih rješenja kao što su facility management, sustav za evidenciju kućnih brojeva za potrebe Grada Velike. 2007. g. prelazi u tvrtku SUPRA NET te postaje voditelj Odjela za istraživanje i razvoj gdje unapređuje poslovni procese dokumentiranja izvedenog stanja izradom niza aplikacija temeljenih na Autodesk Mapguide Enterprise serveru. Ubrzo nakon toga unutar tvrtke se formira Odjel za razvoj iz kojeg kao proizvod proizlazi Supracontrol sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada u telekomunikacijskim ormarima i podatkovnim centrima.

Davor Hodalin    
Supra net d.o.o.
Hrvatska

Rođen 01.07.1979. u Zagrebu, završio XV. Gimnaziju (MIOC) u Zagrebu te nakon toga diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, studij Poslovne ekonomija, smjer Marketing.
Početak profesionalne karijere započeo u državnom sektoru, kao savjetnik Sektora informacija, dokumentacije i publicistike gdje je radio na koordinaciji i upravljanju izdavaštvom svih publikacija Državnog zavoda za statistiku. Potom seli iz domovine u Stockholm (Švedska) gdje živi i radi narednih 5 godina, između ostalog kao Voditelj kupaca u marketinškoj tvrtki na području internetskog oglašavanja. Tečno se koristi i služi kako engleskim tako i švedskim jezikom. Također je pisac forme romana, kratkih i dugih priča te čeka na objavljivanje prve zbirke priča na hrvatskog jeziku.
Danas, kao povratnik u Hrvatsku, radi kao voditelj Odjela marketing u zagrebačkoj IT tvrtki Supra net d.o.o.
Oženjen, otac dvoje djece.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC