CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Osnove informatike za sve

2. verzija
View File
pdf
724KB
prezentacija
View File
ppt
2.4MB

Osnove informatike za sve je moodle kolegij(https://loomen.carnet.hr/course/view.php?id=2983) namijenjen pripremanju učenika srednjih škola za natjecanje iz informatike u kategoriji Osnove informatike, te indirektno za ispit iz informatike državnoj maturi. Organiziran je kao „vikend natjecanje“ i kao pilot projekt u školskoj godini 2013./14. realiziran u dvije županije tijekom 17 tjedana. Kroz kolegij je prošlo ukupno 140 sudionika, od čega 104 učenika, što je za prvu godinu veliki uspjeh. Državni prvak u ovoj kategoriji sudionik je i ovog pripremnog natjecanja.
Kako su i učenici i profesori pozitivno reagirali na ovaj projekt, u sljedećoj godini plan je proširenje na ostale županije, podrška na društvenim mrežama i poziv na suradnju nastavnicima u osnovnim školama.

Autor(i):

Daniel Rakijašić    
Gimnazija M. A. Reljkovića, Vinkovci
Hrvatska

Živim u Vinkovcima, radim u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića.
Diplomirao sam na Fakultetu organizacije i informatike 2001. godine, smjer informacijski sustavi. Pedagoško-psihološku izobrazbu završavio sam 2002. na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, te počinjem raditi u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, a već slijedeće godine prelazim u Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima. CARNet-ovu E-learning akademiju završavio sam u generaciji 2006./2007., smjer Course design. Od 2006. voditelj sam Županijskog stručnog vijeća nastavnika informatike/računalstva i član Vijeća korisnika CARNet-a. 2009. prelazim u Gimnaziju M.A.Reljkovića a 2013. sam napredovao u zvanje profesora mentora informatike.
2012. godine dobivam nagradu „Oskar znanja“ MZOS-a i AZOO-a za istaknuti rad s učenicima.
Posjedujem ECDL expert diplomu, radio sam kao ECDL mentor i ispitivač. Sudjelovao sam u brojnim aktivnostima vezanim uz IKT obuku nastavnika.
Koristim napredne informacijsko-komunikacijske tehnologije i suvremenu metodiku rada u nastavi, kao i u pripremi učenika za natjecanje i državnu maturu.

Vesna Tomić    
Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo
Hrvatska

Profesorica sam informatike u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. Uz 20 godina rada u nastavi, aktivno surađujem s Agencijom za odgoj i obrazovanje, CARNetom, te raznim udrugama kojima je cilj edukacija: kako učenika, tako i nastavnika.
2006. godine napredovala sam u zvanje profesor mentor, a 2011. godine u zvanje profesor savjetnik. Voditeljica sam ŽSV nastavnika informatike/računalstva Osječko-baranjske županije, te član županijskog i državnog povjerenstva za natjecanje iz informatike.
Jedna sam od autorica udžbenika za drugi i treći razred srednjih škola C jezik, te Svijet informatike za opće i jezične gimnazije, te Informatika 1 i Informatika 2 za ekonomske škole.
Od završetka E-learning akademije, 2007. godine, nastojim online učenje uklopiti u redovni nastavni proces. Kao autor materijala, surađivala sam s CARNetom na izradi kolegija „Uvod u programiranje u C-u“, a 2010. godine moodle kolegij „Pripreme za državnu maturu iz informatike“ bio je proglašen najboljim radom na CARNetovoj korisničkoj konferenciji u Splitu.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC