CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Elektroničke enciklopedije u nastavi

2. verzija
View File
pdf
712KB
prezentacija
View File
ppt
2.7MB

Elektroničke enciklopedije predstavljaju ogromnu zbirku znanja stavljenu od milijuna digitalnih članaka. Besplatne elektroničke enciklopedija pridonijele su i olakšale pristup informacijama, te omogućile veću povezanost i dostupnost znanja na globalnoj razini.
Elektroničke enciklopedije nude milijune slobodnih članka, slika, činjenica i životopisa sa podacima o temama kao što su umjetnost, znanost, sportska događanja, medicina, računovodstvo, ekonomija, astronomija, biologija, menadžment. One su postale idealni online izvor za istraživače, studente, učenike, profesore. Omogućile su dostupnost podataka u svakome trenutku na bilo kojem mjestu.
Posljednjih godina na internetu možemo pronaći i sve veći broj mobilnih elektroničkih enciklopedija namijenjenih za tablete, smartphone i ostale prijenosne uređaje.
Današnja ideja obrazovanja svakim danom sve više kroči prema svome cilju stvaranja informacijskog društva na globalnoj razini, a moderni elektronički mediji samo su jedan neizostavni korak k ostvarenju toga cilja.

Autor(i):

Martina Sertić    
Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Klasična gimnazija Slavonski Brod
Hrvatska

Profesorica filozofije, sociologije i diplomirani informatičar. Zaposlena je u Klasičnoj gimnaziji u Slavonskome Brodu, gdje predaje informatiku, logiku i filozofiju. Također zaposlena je i u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskome Brodu, gdje predaje računalstvo i vodi skupinu web dizajnera.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC