CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Webučionica

2. verzija
View File
pdf
360KB
prezentacija
View File
pptx
521KB

Webučionica – online učenje iz svog doma
(sažetak)
Okruženi novim tehnologija učitelji su ti koji pokazuju primjere rada u sigurnom okruženju svojim učenicima. Rad pokazuje proširivanje nastavnih sadržaja jednog razreda osnovne škole koristeći neke od web 2.0 alata, učeničko stvaranje u novom okruženju, proširivanje osnovnih spoznaja propisanih Nastavnim planom i programom – tražeći uvijek nešto više, istražujući načine i oblike kako to prezentirati ostalim učenicima u razredu. Ovim radom pokazuju se kompetencije koje su učenici stekli u online okruženju nazvanom webučionica – stvaralaštvo učenika, korištenje online alata, suradnju s roditeljima i istraživanje osnovnih ključnih pojmova koji su dani kao cilj rada.
Sadržaji rada su dijeljeni putem mrežnih stranica razreda, te se ostvarila suradnja i s ostalim razredima koji obrađuju iste nastavne sadržaje i ostvaren je cilj ovog načina edukacije učenika – izrada samostalnih materijala za uvježbavanje gradiva, informatičke kompetencije u korištenju novih alata, dijeljenje sadržaja sa zainteresiranim sudionicima u procesu, samovrednovanje kod izrade sadržaj i korištenje sigurnih oblika rada za učenike nižih razreda osnovne škole.
Ključni pojmovi: webučionica, web 2.0 alati, samovrednovanje, učenička izrada materijala

Autor(i):

Sandra Vuk    
Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb
Hrvatska

Sandra Vuk, učiteljica mentor, razredne nastave. Radi u OŠ Augusta Šenoe, Zagreb. Završila je Učiteljski fakultet 1993. godine. u Zagrebu, te iste godine počela raditi u spomenutoj vježbaonici Učiteljskog fakulteta. Rad na računalu i prvi primjeri za rad u nastavi sežu u 1999.godinu i prvim razrednim novinama koje je tada razred publicirao.
Svu naobrazbu u korištenju računala stekla je samostalno i uz proučavanje literature, učenjem novih programa, samoobrazujući se u segmentima koji joj bili potrebni za daljnji napredak u radu.

Od 2009.godine aktivno izrađuje razredne stranice na platformi google sites. Članica je i trenutna predsjednica Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, te slobodno vrijeme koristi za daljnju osobnu edukaciju, edukaciji hrvatskih učitelja, autorica je međunarodnih članaka o edukaciji učitelja u 21.stoljeću i autorica je sadržaja koji pomažu učiteljima u radu i drugačijim oblicima rada (u Carnetovom Loomenu).

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC