CARNetova korisnička konferencija 2014

Zbornik radova - ISBN 978-953-6802-29-6 »

Izvannastavna aktivnost u obrnutoj učionici

2. verzija
View File
pdf
713KB
prezentacija
View File
pptx
788KB

U ovom radu autor opisuje specifičnosti izvannastavnih aktivnosti, analizira koliko učenika polazi određene izvannastavne aktivnosti u školi u kojoj radi, istražuje zašto većina učenika u toj školi ne polazi niti jednu izvannastavnu aktivnost, navodi što ga je motiviralo da promijeni način održavanja nastave na satima izvannastavne aktivnosti koju vodi, koje je projekte i aktivnosti provodio sa svojim učenicima i što je rezultat takvog načina rada. Autor u svojem radu koristi pojam „obrnuta učionica“, opisuje takav način rada, navodi primjere projekata i aktivnosti koje je ostvario sa svojim učenicima na satima izvannastavne aktivnosti te opisuje prednosti takvog načina rada.

Autor(i):

Nikola Mihočka    
Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac
Hrvatska

Diplomirao je 2008. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, smjer Diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta informatika. Od 2007. godine radi u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, a od 2009. godine i u II. osnovnoj školi Bjelovar, na mjestu učitelja informatike.
Završio je napredni ECDL program, te je položio ispite za predavača osnovnog ECDL programa i ispitivača osnovnog i naprednog ECDL programa. U lipnju 2010. godine završio je e-Learning akademiju, smjer: Tutoring.
Nastupio je tri puta na CARNetovim korisničkim konferencijama. Na CUC-u 2008. njegov rad „Učenje na daljinu u osnovnim školama“ proglašen je najboljim radom konferencije. Autor je i Web stranica Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac za koje je dobio posebne pohvale ocjenjivačkog suda na Webfestivalu 2008.
Mentor je učenika koji je na državnom natjecanju iz informatike (Infokup 2014.), postao državni prvak u kategoriji „Osnovne informatike“.
Od školske godine 2012./2013. voditelj je županijskog stručnog vijeća učitelja informatike u osnovnim školama Bjelovarsko-bilogorske županije.
Njegovo područje interesa su e-učenje, Internet, programiranje i medijska kultura.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC